Безсънна нощ за жителите на селата в Карловско. Радев: Виждам твърдост в тези хора

В Каравелово продължава евакуацията на хора

03.09.2022 | 14:12 Редактор: Теодора Патронова

Безсънна нощ за жителите на 5-те села в Карловско, които вчера бяха наводнени. Без ток, вода и достъп остават жителите в северната част на село Богдан, след като скъсана дига на река Струмянци отнесе моста свързващ селото.

В Каравелово продължава евакуацията на хора. Ситуацията остава тежка след водния апокалипсис след интензивния дъжд и скъсването на дигите на реката, преминаваща през селото. 

На място пристигна и президентът Румен Радев.

"Видях много мъка. Цялото това прекрасно място е унищожено за една вечер, но виждам и твърдост в тези хора. Аз мисля, че с помощта на държавата ще се справим", изтъкна президентът.

"Ще има извънредно заседание на Комисията по бедствия и аварии веднага щом постъпят необходимите документи. Министърът на земеделието е разпоредил проверка на сечта в района. Ще проверим ремонта на моста", обясни служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Най-тежка остава обстановката в село Богдан, което до снощи беше откъснато от света. Днес военни са изградили мост между селото и Московец. Но тепърва трябва да се укрепва мостът, преди да преминава по него тежка техника. Няма бедстващи хора. Военните с хеликоптери им доставиха вода и храна.

Остава в сила частичното бедствено положение.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК