Шокиращо: Всеки трети заловен на пътя е с положителна проба за наркотици

Само за последните няколко дни има над 20 души, които са шофирали след употреба на дрога

13.07.2022 | 14:03 Редактор: Ирена Бакърджиева

Шокиращи резултати от проверките на МВР на пътя. Всеки трети заловен е с положителна проба за наркотици. Дрогираните шофьори са повече от употребилите алкохол. 

Интензивните проверки на пътя за пияни и дрогирани шофьори започнаха след тежката катастрофа на бул. "Черни връх", при която загинаха 2 момичета. Обвиняем за нея е Георги Семерджиев.

Само за последните няколко дни има над 20 души, които са седнали зад волана след употребата на наркотици, а късно снощи полицията е заловила и мъж с 5,11 промила алкохол в кръвта. 33-годишният мъж е дал положителна проба и за марихуана.

"Почти 30% от тези, които сме изпробвали за наркотици, сядат зад волана и управляват. От примерно 30 човека, които сме проверили за изминалото денонощие за наркотици, 4 до 6 от тях са или употребили наркотици, или отказват да бъдат изпробвани. Вчера вечерта по време на специализираната полицейска операция колегите виждат как един автомобил се движи криволичейки по пътното платно. При направената проба с техническо средство дрегер за алкохол същият показа зашеметяващите 5,11 промила алкохол в кръвта. След няколко минути колегите виждат, че водачът продължава да се държи неадекватно и при направения тест за наркотици показва, че същият е употребил и марихуана", обясни директорът на "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев

За последните 5 дни камерите на "Пътна полиция" за скорост са установили над 6500 нарушители на територията на столицата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК