Жена с 3,7 промила алкохол открадна автомобил и се вряза в патрулка

Обвиняемата не е имала шофьорска книжка

12.07.2022 | 11:41 Редактор: Теодора Патронова

Окръжната прокуратура - Плевен наблюдава досъдебно производство, по което в качеството на обвиняема е привлечена Г.Н., на 28 години, за три престъпления, съобщиха от Окръжната прокуратура.

По делото е установено, че в ранните часове на 11 юли 2022 г. обвиняемата Г.Н. противозаконно отнела чужд автомобил, с намерение да го използва. Причинила две пътно транспортни произшествия с материални щети по два автомобила, след което напуснала произшествията.

Бил е подаден сигнал до органите на реда, които след локализирането ѝ, направили опит за спирането на автомобила. Тя не преустановила движението си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало преследване, в което се включили три патрулни автомобила, един от които препречил пътя на движение на обвиняемата. Тя отново не спряла автомобила, нарушавайки редица правила за движение. Допускайки, че е възможно да причини телесна повреда или смърт на другиго, тя се врязала в патрулния лек автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ РУ - Плевен. От произшествието са настъпили материални щети по автомобилите, а на полицаите са причинени леки телесни повреди.

Жената е била тествана за наличие на алкохол в кръвта, при което уредът отчел концентрация от 3,77 промила. Обвиняемата е неправоспособен водач на МПС и е осъждана. Привлечена е в качеството на обвиняема.

Г.Н. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура-Плевен. Предстои внасянето на искане в Окръжния съд - Плевен за вземане на марка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура - Плевен.

"Три пъти е осъждана за различни престъпления. Единствената възможна мярка е "задържане под стража" за тази демонстративна престъпна дейност, за да предотвратим доста по-тежки последици", заявиха от окръжния съд в Плевен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК