Връщат шофьорската книжка на Андре Токев: Не е агресивен и няма алкохолна зависимост

Прокуратурата няма да обжалва предсрочното му излизане от затвора

13.07.2022 | 13:52 Редактор: Елеонора Танева

Предсрочно освободиха от затвора Андре Токев. Шеф-готвачът излежаваше присъда от 7 месеца заради шофиране в нетрезво състояние и друга - от три месеца заради по-ранно нарушение, която от условна се превърна в ефективна.

В началото на ноември миналата година в социалните мрежи се появяват кадри, на които се вижда шофьора на пикап без джанти на Околовръстния път на София. Зад волана е известният готвач Андре Токев, който малко по-късно е задържан от органите на реда. Оказва се, че Токев се е качил пиян в колата, блъснал се е в бордюр и спукал две от гумите. 

Продължил да кара, докато се изкривят и джантите, а автомобилът се движел директно на спирачни дискове, от които изхвърчали искри. Тестът му с дрегер е показал 1,9 промила алкохол. За престъплението Токев получи 7 месеца затвор, след като сключи споразумение с прокуратурата. Тогава той призна вината си и заяви пред съда, че съжалява за действията си. 

А след това поиска и да излезе на свобода предсрочно. В съдебната зала заяви, че поема отговорността от извършеното и смята присъдата си за справедлива. 

"Искам да кажа, че много добре съзнавам грешката си. В затвора работя по 12 часа. С оскъдни продукти показах ново ниво на готвене. Създадох условия за работа. От 30% посещаемост в стола, сега тя е 80-90%. Има огромни опашки за храна", посочи Токев.  

В затвора той спортувал всеки ден и обучавал останалите затворници. Освен това той е подготвил и проект за създаване на клуб на затворника, в който те да играят игри и да се социализират. С оглед на това, както и заради доказателства, че с професията си и личните си качества, Токев ще бъде полезен извън затвора. Софийският градски съд го освободи и дори му върна шофьорската книжка. 

Прокуратурата няма да обжалва решението на съда. 

"Искрено се надявам с Анре Токев да не се видим в съдебните зали. Гласуваха му голямо доверие, че няма да се повтори. Има много добро поведение, работи, общителен е", каза наблюдаващият прокурор.

След изтичането на 7-дневния срок, в който може да протестира прокуратурата, Токев излиза на свобода. Той ще получи и шофьорската си книжка обратно след като посочи свой постоянен адрес. Оставащите месеци от присъдата пък си ще бъде в пробация.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
1 rate up comment rate down comment 1
Срам
преди 1 година
Защо трябваше да връщат и книжката на Токев?До кога някои хора ще бъдат толерирани?С тези решения съда дава чуство за безнаказаност във хората с връзки. След това решение е редно да бъдат върнати книжките на всички хванати с 5-6 -7 промила за първи път. Никой от тях не е бил в състоянието на Токев. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Мано
преди 1 година
До нова година най-много му давам и пак са го хванали Колко пъти го хващат ,но парите са си пари Сигнализирай за неуместен коментар