Кръщават улица в София на безсмъртната Стоянка Мутафова

Тя се намира в район "Витоша"

08.07.2022 | 19:05 Редактор: Искра Ангелова

Кръщават улица в София на голямата актриса Стоянка Мутафова. Решението беше взето от Столичния общински съвет. Улицата се намира в район "Витоша" и е в близост до други, носещи имената на влиятелни български личности. Сред тях са художникът Ненко Балабански и оперната певица Христина Морфова.

"Госпожа Стихийно Бедствие", макар и вече да не озарява българската сатирична сцена, продължава да живее в сърцата и спомените на своята публика.

"Народът много я обича, с такава любов, с такова отношение. Качих се в трамвая, ватманът ми вика: "Моите съболезнования". До такава степен любов към Стоянка", сподели дъщеря ѝ Муки.

"Улицата физически все още не съществува. Тя е в един нов квартал на "Драгалевци". Намира се между Околовръстния път и "Драгалевци", в една празна зона, която предстои да се развие", поясни кметът на район "Витоша" Теодор Петков.

Улицата става факт благодарение на една от най-добрите приятелки на Стоянка Мутафова - певицата Богдана Карадочева и актьори от Сатиричния театър.

"Стоянка е толкова велика, че на нейно име може да има голям булевард, огромен площад или даже град. Тя е велика актриса. Велика с присъствието си, с енергията си, с таланта си. Направихме един инициативен комитет, в който се включиха всички колеги, всички приятели, актьори с любов", коментира Карадочева.

Макар и стихия на сцената, близките на актрисата споделят, че когато не е била огряна от светлините на прожекторите, Стоянка е била невероятно чувствителен и земен човек.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК