"Влюбена в театъра душа": Уникална изложба представя пътя на Стоянка Мутафова

Муки: Носеше в себе си тъга, но и носеше любов към живота

25.03.2022 | 19:10 Редактор: Тодор Петров

Изложба представя пътя на Стоянка Мутафова на сцената. Експозицията под надслов "Влюбена в театъра душа" е посветена на 100-годишнината от рождението ѝ . Изложбата е разположена пред Народния театър и показва запомнящи се моменти от кариерата на актрисата. 

Разглеждаме снимките от сценичния път на Мутафова заедно с дъщеря ѝ Мария Грубешлиева. Те я връщат назад във времето, а всяка една от тях ѝ носи различна емоция. 

"Спомням си я в последната ѝ роля Лулу в "Добър вечер, столетие мое", където тя има невероятен финал, монолог, за една възрастна жена", сподели Муки.

Споделя ни, че по време 70-те години на сцената сме я виждали усмихната в много комедии. Но в живота точно тези артисти са много драматични. 

"Те са тъжни хора, те не са както изглеждат в живота. Носеше в себе си тази тъга, но и носеше любов към живота. Много неща сме си говорили с нея, но аз изживях един живот с нея", каза още Мария Грубешлиева.

След стотиците роли на Стоянка Мутафова в театъра, тя остава любима актриса на няколко поколения у нас. В 28 табла са събрани най-запомнящите ѝ се снимки на през годините, документи и нейни интервюта. Изложбата ще остане пред Народния театър до 8 април.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК