Отцепниците от ИТН поставиха условия на Асен Василев, за да подкрепят кабинета му

Всеки един депутат, който смята, че самостоятелно може да взема решения, е добре дошъл, каза номинираният за премиер

03.07.2022 | 18:45 Редактор: Тодор Петров

Лидерите на "Продължаваме промяната" се срещнаха с независимите депутати, които напуснаха групата на "Има такъв народ", несъгласни с водената от Слави Трифонов политика.

Вторият кръг от преговори за съставяне на правителство започна с надежди за минимум 121 народни представители. Отцепниците няма да дадат своята безприкословна подкрепа. Те поискаха ясни и конкретни ангажименти, разпределени в конкретни срокове.

"Нас това, което ни интересува, е ясно изразена законодателна програма и в определен срок", подчерта независимият депутат Иво Атанасов.

След разговорите "Продължаваме промяната" намери нов партньор.

"Ползотворни разговори с колегите, уговорихме се от утре те да се включат в работната група за програмата на правителството", каза номинираният за премиер Асен Василев. 

Търсенето на необходимия брой гласове за съставяне на правителство продължава.

"Продължаваме разговори. Всеки един депутат, който смята, че самостоятелно може да взема решения, е добре дошъл", подчерта Асен Василев. 

Следващата седмица разговорите ще продължат по структурата на кабинета и конкретните постове. Василев разполага с максимум 5 дни да намери подкрепата на 121 депутати.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
vasil tanev
преди 1 година
ПО ТОЗИ НАЧИН ВСЕКИ ОПРЕДЕЛЯ СВОЯТА цена КАТО ЧОВЕК КОЛКО СТРУВА измерено в долари ...това е нашият парламент това са нашите избранници за които гласувахме не помнители 22 НО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ избори ЩЕ ИМА МОЛЯ ВИ САМО ЗА ЕДНО ДА НЕ ДОПУСКАМЕ ОТНОВО ТАКИВА ГРЕШКИ ПРЕКАЛЕНО СКЪПО НИ СТРУВАТ САМИ ВИЖДАТЕ ГОВА ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН ВСЕКИ ДЕН СЕ СБЛЪСКВА с добрите дела на този парламент така че този път изборът е наш на всички НАС Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Браво на тези отцепници, явно те ще са вътрешния контролен орган, т.е. сигнализиращата лампичка... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Ако имах право, към галопиращите цени на стоките и услугите щях да добавя и Войната в Украйна и евентуалното въвличана на други държави в нея. Киро вече изгони 70 души от посолството и генералните консулства на Русия в БГ, отказа ни от руския газ, койо беше най-евтин, искаше да доставяме официално оръжие на Украйна, забрани на руски кораби да акостират в български пристанища,забрани на Лавров да прелети над България,успя да ни скара с Русия почти до ниво прекратяване на дипломатически отношения. Сигнализирай за неуместен коментар