Новото ръководство на ВМЗ Сопот задейства социалния пакет, договорен от Нинова

Конкретните мерки ще продължат и в следващите месеци, за което министърът на икономиката се ангажира лично

01.07.2022 | 16:01 Редактор: Теодора Патронова
Новото ръководство на ВМЗ Сопот задейства социалния пакет, договорен от Нинова

Новото ръководство на ВМЗ Сопот задейства социалния пакет и започна изплащане на ваучери всеки месец. Те се увеличат от 80 на 200лв. Това се случва три седмици след като министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова договори увеличение на  заплатите с 200 лв. на работещите в завода и след като бе сменено ръководството там.

В най-големия държавен завод отвори столова с топла храна. На територията бяха поставени кафе машини и обособени места за отдих. Възстановено беше получаването на кисело мляко за работещите в цехове с вредни вещества, което е преустановено преди 22 години в  края на 2000 година, съобщиха от Министерството на икономиката. 

Започна и ремонт на вентилационните системи.

Изпълнителният директор Иван Иванов в момента организира и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци.

Той е разпоредил спешно да се оборудва и линейка – оказва се, че заводът до този момент няма линейка и подсигурена първа медицинска помощ. Заедно с това се организират 4 медицински пункта.

Иван Иванов е дал указания за предприемане на действия по осигуряването на безопасни условия на труд във всички звена на завода.

Конкретните  мерки по изпълнение на социалния пакет и безопасността на труда ще продължат и в следващите месеци, за което министърът на икономиката Корнелия Нинова се ангажира лично.

Снимка: Министерство на икономиката

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК