Бившето ръководство на ВМЗ-Сопот обвини Нинова в лъжа

Пренасочването на доставка към Украйна е станало по времето, когато тя вече е била министър

28.06.2022 | 18:59 Редактор: Елеонора Танева
Бившето ръководство на ВМЗ-Сопот обвини Нинова в лъжа

Няколко часа след изявлението на Нинова - бившето ръководство на ВМЗ-Сопот изпрати официална позиция до медиите. В нея се твърди, че пренасочването на въпросната доставка на оръжия е станало по времето, когато Нинова вече е била министър и вицепремиер.

"Единственият орган, който решава, за коя дестинация и какви стоки, свързани с отбранителната индустрия да бъдат изнасяни, e Междуведомствената комисия по експортен контрол, на който принципал е министър Корнелия Нинова", пише в позицията на бившето ръководство.

И призова Нинова да покаже публично отказа за пренасочване.

"За да не изглежда ситуацията като дума срещу дума, може всичко да бъде доказано много лесно – ако думите на министър Нинова са истина, нека публикува отказът на Междуведомствената комисия, който твърди, че се е разпоредила да бъде направен. Ние знаем, че такъв няма, напротив цялата продукция замина за друга държава, въпреки че има ясна документална следа, че крайната дестинация всъщност е Украйна. Всичко това се случи по времето, в което министър бе Корнелия Нинова", гласи още позицията на Иван Гецов (изпълнителен директор на "ВМЗ" ЕАД 2015 – 2022 г.) и Никола Стоянов (председател на Съвета на директорите на "ВМЗ" ЕАД 2021 – 2022 г.).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК