Борисов: Подкрепяме аматьорските действия на Петков. Крачка назад ще е капитулация!

Войната в Украйна трябва да спре, макар и аматьорски, тези действия трябва да бъдат подкрепени, каза лидерът на ГЕРБ

01.07.2022 | 09:06 Редактор: Елеонора Танева

ГЕРБ застава зад решението на Кирил Петков за изгонването на 70-те руски дипломати. Това обяви лидерът на партията Байко Борисов.

"Никаква крачна назад не трябва да дава правителството, има пълната ни подкрепа. Това би значело капитулация, отказ от суверенитет. Войната в Украйна трябва да спре. Макар и аматьорски, тези действия трябва да бъдат подкрепени, за да стигнат докрай", заяви Борисов.

Той разкритикува начина, по който е обявено решението за експулсирането на руските дипломати. 

"Това трябваше по друг начин да се случи - външният министър да излезе и обясни решението на база доклада. Или да дойдат в парламента и да обяснят, щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти", добави Борисов. 

"Тук, пред знамето на Украйна преди няколко месеца казахме, че докато не свърши тази война, всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни. Ние с две ръце подкрепяме решението за реципрочност, в съответствие с бройките на дипломатите и прекомерното присъствие не само на руски дипломати, но и обслужващ персонал", допълни лидерът на ГЕРБ.

И допълни, че докато има война в Украйна, ГЕРБ ще подкрепя всяко решение срещу окупатора.

"Сега има война. Ние сме на страната на Украйна. Нещата са черни и бели. Абстрахирам се от имена, ние подкрепяме действията на българското правителство, защото са избрани от народа. Ние щяхме да го направим по друг начин, без да късаме дипломатическите отношения", уточни Борисов.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 1
мафията
преди 1 месец
Новата и старата мафии на България - в единен съюз срещу - народа си! Сигнализирай за неуместен коментар