Коалиционните партньори обсъждат Плана за възстановяване и актуализацията на бюджета

През парадния вход на Министерския съвет влязоха само от "Има такъв народ" и "Демократична България"

31.05.2022 | 22:13 Редактор: Теодора Патронова

На коалиционен съвет партньорите в управлението обсъждат актуални теми. Вчера социалните партньори обсъдиха актуализацията на пенсиите и антиинфлационните мерки, но не стигнаха до пълно съгласие. 

Сред темите, които се очаква да бъдат обсъдени, са Планът за възстановяване и устойчивост, по който трябва да бъдат направени законодателни промени, за да може да влезе в действие и страната ни да получава пари по този план. Също така ще бъдат обсъдена актуализацията на бюджета. Управляващите желаят между 6 и 10 юни да влезе новата актуализация, за да може да бъде обсъдена през ресорните комисии на Народното събрание. Близо 2 млрд. лева са заложени като антикризисни мерки в тази актуализация на бюджета.

През парадния вход на Министерския съвет влязоха само от "Има такъв народ" и "Демократична България". 

"Доколкото разбрахме, днешната среща ще е на тема Планът за възстановяване и устойчивост. Може би разговорът тази вечер ще бъде по-скоро експертен. Така че ние сме взели с нас част от експертите на "Има такъв народ", за да отговорим професионално на всички въпроси", коментира Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

"Следващата седмица трябва да бъде внесен в парламента актуализираният бюджет. Това е работа на Министерския съвет. Надявам се да успеят", заяви Владислав Панев от "Демократична България".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК