Престъпление от омраза: Забиха кирка в колата на украинка в Бургас

Семейството вече се притеснява за сигурността си

05.05.2022 | 18:02 Редактор: Ваня Кузманова

Украинско семейство осъмна със забита кирка в автомобила си тази сутрин в Бургас. Посегателството срещу тях е първо, но бежанците вече се притесняват за сигурността си.

Малко след началото на войната Ксения заедно с децата си и баща си намират убежище в Бургас. Всичко е наред до тази сутрин, когато съсед вижда забита кирка в предния капак на семейния автомобил. 

"Пробит капак дълбоко. Човекът, който го е направил, не е приятел и на себе си. Ние не обвиняваме никого, не искаме това да се случи отново, но разбрахме, че във всяко общество има хора, които не винаги се държат адекватно", посочи съседката бежанка от Харков Оксана. 

Семейството вече се притеснява за сигурността си. 

"Ние сме в стрес, тя е в шок, шокирани сме. Ние не знаем, нe сме получавали предупреждения, не сме направили на никой нищо", заяви бащата на Ксения Петро.  

Сечивото е забито до основата с цел да пробие двигателя и да нанесе непоправими щети по колата, уверен е бащата на Ксения. 

"Какво означава кирка в колата, ние не разбираме. Аз не знам какво е това. Мисля, че е хулиганство, вандализъм. Аз също мисля, че може да си русофил, да обичаш Русия, но това не означава че трябва да си украинофоб. В Одеска област има над 200 хил. българи и живеем дружно", каза бащата на Ксения.

 

Полицията работи по няколко версии, сред които предупреждение, отмъщение заради ползването на общинските жилища за каквито чакат десетки български семейства без дом. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
7 rate up comment rate down comment 2
Анонимен
преди 1 година
Митингите с участието на бежанци застрашават обществения ред и създават силно обществено разделение, което в момента е излишно. Сигнализирай за неуместен коментар