Възможност за стаж и работа: "Кариера УНСС" среща студентите с бизнеса

По време на форума някои от най-големите работодатели у нас представиха своите стажантски програми

27.04.2022 | 17:55 Редактор: Жаклина Иванова

За 6-а поредна година Университетът за национално и световно стопанство и Rabota.bg срещнаха бизнеса със студентите. По време на форума "Кариера УНСС" някои от най-големите работодатели у нас представиха своите стажантски програми. Експерти от различни сфери помогнаха на студентите да изготвят своето CV и да се подготвят за интервю за работа.

Тони Стоянова е трети курс в специалност "Маркетинг и стратегическо планиране" в УНСС. За пореден път посещава кариерния форум в университета. Миналата година именно чрез него е успяла да изкара платен стаж. Тази година вече търси постоянна работа.

"Смятам да обиколя някои от маркетинговите отдели и да попитам как стоят нещата, да си подам автобиографията и да стискам палци", сподели тя.

И докато едни търсят работа, то други предлагат такава. Николай Господинов е собственик на компания за недвижими имоти, която за пореден път взема участие във форума.

"Това е страхотно място, защото директният контакт с хора е много по-добър. За нашата компания е страхотно да приемаме хора, които са "бял лист", тоест заедно можем да напишем тяхната история", каза той.

Именно това е и целта на събитието - всички студенти, търсещи работа или стаж, да имат възможност да се срещнат с представители на 40 водещи компании в България.

"Компании от всякакъв тип - IT секторът, супермаркети, големи международни компании, счетоводни компании", обясни председателят на Студентския съвет при УНСС Ангел Стойков.

"Връзката между висшето образование и бизнеса е перманентна и това може да допринесе само за едни по-добри условия за студентите, които ще се позиционират на пазара на труда", смята председателят на Студентските съвети в България Даниел Парушев.

За 6-а поредна година платформата Rabota.bg, част от Investor Media Group, помага на студентите да намерят своето професионално призвание.

"През изминалите години много студенти са започвали своя кариерен път, трудов и професионален, именно заради събитието "Кариера УНСС" . Много от тях днес са зад щандовете и много от тях са по-високо в йерархията", уточни Анета Христова.

През годините над 7000 студенти са се възползвали от стажантски програми, които предоставят компаниите на форума.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК