Как клиентите да проявяват гъвкавост при своя инвестиционен избор?

Ивайло Пеев подчерта, че страхът никога не е добър съветник и човек трябва да бъде търпелив

16.04.2022 | 22:47 Редактор: Теодора Патронова

"Ако един човек засади дръвче в градината си, всеки ден ще отиде да го полее, но не може да очаква на петия месец да даде плод, трябва дисциплина. Същото нещо е и с този тип продукти - инвестиционните пакети. Когато говорим за емоция, човек трябва да осъзнае, че това е продукт, който има нужда да порасне и да заработи за неговия плюс. Продуктът като фондове е изключително гъвкав - той дава възможност човек да инвестира в различни фондове в различни държави, различни пазари и индустрии", каза управляващият партньор и директор на "Life Partners" Bulgaria Ивайло Пеев в специалното студио "Застраховки "Живот" – защита и инвестиции".

Той поясни, че ако клиентът има грешни разбирания за продукта, ще остане разочарован. По думите му страхът никога не е добър съветник, най-добрият съвет е човек да бъде търпелив, когато пазарите вървят надолу.

"Ако човек не е доволен от развитието на фондовете, които е избрал, той има възможност да смени тези, в които е инвестирал. Моят съвет е задължително да получи професионална консултация от човека, който е работил с него преди това. Много често грешните решения се взимат и заради липсата на информация", добави Пеев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК