Несторова: Ниска ни е застрахователната култура, но се движим в правилната посока

"Застраховките "Живот", свързани с инвестиционния фонд, имат редица предимства", посочи тя 

16.04.2022 | 13:10 Редактор: Ваня Кузманова

"Въпросът стои публично и се обсъжда. Ниска ни е застрахователната финансова култура. Изобщо в обществените отношения тази култура е много ниска. Това може да го видите не само в животозастраховането, но и в общото застраховане, защото самият факт, че то се доминира от задължителните застраховки, това е резултат от същия феномен. С едри крачки се движим в правилната посока", заяви главният изпълнителен директор и председател на ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД Светла Несторова в специалното студио "Застраховки "Живот" – защита и инвестиции".

По думите ѝ застраховките "Живот", свързани с инвестиционния фонд ,имат редица предимства

"Те за първи път в нашата нова история отварят вратата пред българските граждани за един изключително лесен достъп до международни инвестиционни пазари, до много качествени инвестиционни фондове, и то при условия, които никой никога не си е мечтал да има", допълни Несторова пред Bulgaria ON AIR.

"Всеки човек, който си направи такава застраховка, влиза в тези инвестиционни пазари на същите условия, на които влизат големите банки и големите пенсионноосигурителни компании, които управляват милиарди", посочи гостът.  

Тя изтъкна, че това е форма на инвестиция, при която ти можеш да ползваш застрахователна защита. 

"Това да имаш застрахователна защита е в центъра на предимствата на тези продукти. Повечето от продуктите на пазара се предлагат с много атрактивни допълнителни покрития. Няма форма на инвестиране, която може да ти даде този тип защита, която ти дава инвестирането при застраховател", заключи Светла Несторова. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК