Ангелов: В България лисват познания за животозастраховането

По думите му то се грижи за превъзмогване на финансови затруднения

16.04.2022 | 12:03 Редактор: Теодора Патронова

"Причините за това, че в България в животозастраховането всичко е с главата надолу, са липсата на познания и разбирания за продуктите. Това е целта на целия бранш от няколко години - насочена кампания за популяризиране на такъв тип застраховки. Ние още като народ не сме възприели, че съществуват финансови рискове. Животозастраховането именно за това се грижи - за превъзмогване на тези финансови затруднения", заяви изпълнителният директор на ЗАД "Алианц България" и член на УС на АБЗ Веселин Ангелов в специалното студио "Застраховки "Живот" - защита и инвестиции".

Той добави, че основният принцип на животозастраховането е прехвърлянето на риска от раждането до момента, в който не сме трудово активни, за да бъдем обезпечени.

"Започва българинът да се оглежда за такъв тип. Пандемията до голяма степен повлия на нагласите на хората - почнаха да гледат все повече за здравето си и рисковете, които са около нас. Вярвам, че тази тенденция ще продължи и за бъдеще", каза още Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му банките бележат съществен ръст на тема животозастраховане - голяма част е инвестиционни застраховки, които се явяват алтернатива на традиционните спестовни продукти. Гостът поясни, че голям тласък в животозастраховането са дали инвестиционните застраховки.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК