Нощен раздор в коалицията заради парите за строителство, опозицията охлажда страстите

Министър Караджов обвини "Продължаваме промяната" в лъжа

14.04.2022 | 22:13 Редактор: Елеонора Танева

Депутатите продължават повече от 12 часа заседанието си, скандал взриви обсъждането на отпускането на 600 милиона лева за пътностроителните фирми. Обсъждат 4 решения за разплащане на парите. Все още няма решение как да бъдат платени близо 1,1 млрд. лв. 

От "Има такъв народ" упрекнаха "Продължаваме промяната", че се бавят решенията, за да може да се продължи с избора на гуверньор на БНБ. Наложи се опозицията да се намеси, за да охлади страстите между коалиционните партньори.

"Това предложение, както и другото, е направено от министър-председателя Асен Василев и е редактирано от Лена Бориславова, извинете ... лапсус", каза от трибунката на НС Тошко Йорданов от ИТН. 

"Аз недоумявам какво става. Няма ли България изпълнителна власт, че парламентът става конвент", коментира  депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"Задавате въпроса защо ще се платят 50%, и аз го задавам и отговорът е ясен - защото пари няма", отсече Росен Желязков от ГЕРБ.

"Много е ясно защо ГЕРБ не иска контрол върху тези средства, както и защо ДПС не ги искат - за да могат през определени фирми парите да потекат към партийни касички. Само не разбирам защо министър Караджов и ИТН също не искат да имат контрол върху тези средства", заяви Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

И получи светкавичен отговор.

"Тревожно е когато изричате лъжи. Още през февруари съм бил инициатор на междуведомствената комисия между МРРБ и МФ, която ден и нощ проверява договорите за нередности. Да ми казвате, че аз не искам да има контрол, е лъжа", коментира министър Гроздан Караджов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК