Протест на синдикат "Защита": Показваме, че има проблем с цените на горивата

Правителството неведнъж е било информирано, че трябва да се предприемат конкретни мерки

28.03.2022 | 18:44 Редактор: Здравко Черкезов

Автошествие срещу спекулата с цените на горивата се проведе в центъра на София. То бе организирано от националния синдикат "Защита" и е едно от първите подобни събития.

Протестът освен срещу високите цени на горивата е и срещу високите цени на електроенергията и стоките от първа необходимост. Според синдикат "Защита" правителството неведнъж е било информирано, че трябва да се предприемат конкретни мерки за намаляването на тези цени, но досега без резултат. 

"Вчера с резолюция се опитахме да информираме правителството, че има проблем. Не отговориха. Направихме кръгла маса, поканихме ги. Също отказаха, според тях няма проблем. Затова сме и на улицата, за да покажем, че има проблем и той тепърва започва", заяви Красимир Митов от синдиката "Защита".

Протести ще има и към сектор "Здравеопазване" от синдикат "Защита", като такъв ще се проведе на 31 март пред УМБАЛ "Царица Йоана – ИСУЛ". Причината за недоволството са ниските заплати в сектора и притеснението, че след отпадането на мерките на 1 април ще отпаднат и така наречените Ковид-добавки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК