Радев обсъди с Анджей Дуда рисковете пред нашия регион от войната и бежанската вълна

Президентът е поканил полския си колега на посещение у нас

17.03.2022 | 17:04 Редактор: Елеонора Танева
Радев обсъди с Анджей Дуда рисковете пред нашия регион от войната и бежанската вълна

Президентът Румен Радев е провел телефонен разговор с президента на Република Полша Анджей Дуда. Двамата са обсъдили произтичащите от войната в Украйна рискове пред нашия регион и милионите хора, търсещи спасение от конфликта.

Нарастващият брой на бежанците от войната в Украйна изисква постоянен диалог и координиране на усилията на държавите от Източна Европа за справяне с миграционния натиск в региона, бе общата позиция на двамата президенти, информираха от пресцентъра на Президентството.

Почти 2 милиона души вече са потърсили убежище в Полша от началото на военните действия, десетки хиляди други украински граждани са на територията на съседните страни. Затова държавите от Източна Европа очакват своевременна международна подкрепа за предприетите усилия за тяхното настаняване,  осигуряване с храна и медикаменти, образование. 

Българският държавен глава е отправил покана към своя полски колега да посети страната ни в близките дни за последващо задълбочаване на диалога на най-високо равнище, двустранното партньорство в области от взаимен интерес и сътрудничеството в сферата на отбраната.    

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ОПА
преди 2 години
КРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА СЕ СДУШВАТ Сигнализирай за неуместен коментар