Христо Иванов оглави комисията за промени в Конституцията

ДБ няма да внася готов законопроект

03.02.2022 | 12:32 Редактор: Елеонора Танева
Христо Иванов оглави комисията за промени в Конституцията

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов оглави временната парламентарна комисия за обсъждане на промени в Конституцията, която беше приета от Народното събрание. 

По предложение на партиите от управляващата коалиция комисията се съставя на паритетен принцип, като всяка политическа група има право на по двама свои членове. 

ДБ се отказа да внася готов законопроект. 

"Ако бяхме избрали да внесем законопроект на мнозинството, това означаваше да поставим политическите формации извън мнозинството в състояние на свършен факт и пред въпроса "Вие подкрепяте ли нашия законопроект?". По-разумното е да създадем площадка, където да търсим на равни основания в общ диалог допирните си точки", заяви Христо Иванов.

Основна тема в разискванията ще бъде съдебната реформа. 

"България плаща изключително висока цена заради това, че е възприемана като една от най-корумпираните страни в ЕС. Тази цена не е някаква абстракция. Тя се плаща, защото няма доверие от нашите партньори. Тя е включена и в риска, който инвеститорите оценяват, когато преценяват дали да дойдат да инвестират тук", каза още съпредседателят на ДБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Новият морал
преди 2 години
Човека с най малко депутати едвам влезнал в парламента и подал оставка за това, сега ще оглавява комисията и ще казва как да се управлява България !? И със двама души подкрепа (толкова му партията) как смята да събере Велико народно събрание ? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Auuu
преди 2 години
Майка плаче - оркестър свири... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Не мога да преценя симпатичен ли ми е или не Сигнализирай за неуместен коментар