Децата биячи от мола ходят там редовно, дишат райски газ в търговския център

Възрастовата граница на употребата на стимуланти пада, а насилието расте

26.01.2022 | 19:55 Редактор: Теодора Патронова

Шокирани от зачестилите случаи на брутално насилие между деца, директорите в средното образование настояват за наказания. Bulgaria ON AIR разполага с неизлъчвани кадри на младежите, участвали в последния бой пред столичен мол, на които се вижда как децата употребяват упойващи вещества на територията на търговския център.

На 22 януари голяма група деца участва в масов бой. Оказва се, че младежите посещават мола - за да се бият, както и да употребяват упойващи вещества. Това разкриха служители на търговския център пред Bulgaria ON AIR.

На кадри и снимки се вижда, че по стълбите на аварийните изходи са оставени използвани флакони от райски газ. А самите деца публикуват в социалните мрежи как вдишват веществото от балони в центъра на мола пред очите на посетителите.

Психологът Виктория Казакова ни разказва как действа райският газ при децата между 13 и 17 години.

"Обикновено разпадът на ценностите е съпътстван със злоупотреба на психоактивни вещества. Райският газ е просто част от цялата субкултура, в която те виреят. Употребата на вещества води до самозаблуда и завишена самооценка на това кой съм аз", коментира психологът.

В началото на януари друг подобен случай на агресия втрещи обществото. В квартал "Лагера" отново група деца нападнаха свой връстник. Близо месец по-късно психиката му е разклатена. 

"Оттогава не е идвал на училище, физически е добре. Подал е молба за онлайн обучение, макар че е седми клас и учат присъствено", коментира Асен Александров от Сдружението на директорите в средното образование.

От сдружението алармират, че това е нова форма на агресия, която се превръща в явление. Настояват да се въведат наказания, за да се сложи край на публичното унижение на деца.

А докато се чакат законови промени, случаите на детско насилие нарастват тревожно. На този фон възрастовата граница на употребата на стимуланти при младежите пада. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Сульо
преди 1 година
Пубертетите и пубертетки трябва да бъдат жестоко бити и люто евани. Доказано е, че само това оправя *** пубери. Сигнализирай за неуместен коментар