Отново шокираща агресия: Тийнейджъри пребиха момиче, докато всички снимат

От кадрите се вижда как връстниците на жертвата я повалят на земята

24.01.2022 | 18:43 Редактор: Искра Ангелова

Пореден случай на брутална агресия между деца. Голяма група тийнейджъри пребиха момиче, заснеха побоя с телефони и го качиха в интернет. СДВР работи по случая. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира.

Събота, около 19 часа вечерта. Голяма група деца скандира и бие едно момиче в столичен мол. Всички присъстващи са извадили телефоните си, за да заснемат побоя на общественото място. Разпространяват кадрите в социалните мрежи.

От кадрите се вижда как връстниците на жертвата я повалят на земята, удрят я и я зариват в снега. Децата видимо се забавляват, чуват се и възгласи тормозът да продължи.

Не става ясно каква е причината за побоя.

Според психолога Калин Гайтанджиев децата прекрачват границата на унижението.

От столичния мол, където се е случил побоят, заявиха, че охраната се е намесила своевременно, въпреки че на самия клип не се виждат охранители. От управата на търговския център казаха още, че са подали сигнал до 112, но когато полицията дошла на място, децата вече ги нямало. Точно заради това не е установена самоличността на нито едно от тях.

СДВР работи по случая. А от Държавната агенция за закрила на детето се самосезираха.

"За случая вече е уведомен директорът на дирекция "Социално подпомагане". Информиран е и началникът на 4-о Районно управление за установяване на самоличността на участниците в инцидента. До изпълнителния директор на търговския център е изпратено запитване за предприетите действия за недопускане ескалиране на напрежение, както и на прояви на физическо насилие на деца и спрямо деца на територията му", заявиха от ДАЗД.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 0
деградация
преди 1 година
младежите/бъдещето на БГ е деградирало , няма бтдеще в тази държава - училищата и самата училищна система беше съсипана и това е ужасно Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 година