Министър Караджов: Започваме ремонти на републиканската пътна мрежа

Той обясни още, че ще бъде извършен одит на всички първокласни пътища и магистрали

06.01.2022 | 10:50 Редактор: Теодора Патронова
Министър Караджов: Започваме ремонти на републиканската пътна мрежа

Започваме 4-годишна програма за основни и превантивни ремонти на пътища от републиканската пътна мрежа – от клас 1 до клас 3. Четвъртокласната пътна мрежа също ще бъде текущо ремонтирана така, както е записано в програмата за управление на правителството. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов по време на пресконференция, на която обяви приоритетите и екипа на министерството.

Ще бъде направен пълен одит на всички първокласни пътища, на всички магистрали и на инженерните съоръжения към тях. Този одит е разпореден от 2 дни на заместник-министър Явор Пенчев, добави Караджов, цитиран от БГНЕС.

Всички започнати обекти в момента страдат от липса на окончателни проекти на ОВОС и не са направени отчуждавания. Започваме интензивно да работим с АПИ за попълване на тези досиета, тоест за узаконяването на всички отсечки от автомагистралите, съобщи министърът. Той уточни, че това включва и разширяването и рехабилитацията на пътя между Ботевград и Видин.

Започваме да работим по тунелите "Петрохан", "Шипка" и тунела под Стара планина, по протежение на АМ "Черно море", добави министърът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК