Гроздан Караджов: Служителят на БГТОЛ опетнява образа на Министерството

Според него от АПИ не е направено нищо съществено по случая

22.12.2021 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова

Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на Дунав мост при Русе. Това обяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов и представи резултатите от извършената цялостна проверка по случая.

"Маймуно" - с тези думи служителят на БГТОЛ изпраща молдовския гражданин, който иска да премине граничен пункт "Дунав мост".

"Този спор възниква между служителите на митническото бюро и молдовския граждани. Защо? Защото по един договор между АПИ и "Митници" те събират таксите за тол и винетки. Също така събират и глобите, когато някой е нарушил и е засечен от системата", каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов.

В крайна сметка на молдовския гражданин е съставена глоба в размер на 35 евро заради използване на път от републиканската пътна мрежа, след което си е закупил винетка. Веднага след изтичането на клипа спрямо служителя на БГТОЛ бе образувана проверка. 

"Извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което не само нарушава всички норми и правила, но и опетнява образа на Министерството", допълни Караджов.

На това основание на служителя е издадена заповед за дисциплинарно уволнение. Според министър Караджов от АПИ не е направено нищо съществено по случая.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК