Фитнес центровете се борят за оцеляване, хората трудно се връщат в залите

По време на пандемията има ръст на продажбите на домашно фитнес оборудване

29.12.2021 | 17:17 Редактор: Елеонора Танева
Фитнес центровете се борят за оцеляване, хората трудно се връщат в залите

Близо 40% е спадът в посещенията на фитнес залите в сравнение с периода преди пандемията. В момента секторът трябва да се справя и с почти трикратни увеличения на сметките за електроенергия. Макар и добре дошла, пандемичната мярка за намален ДДС, която ще продължи и през 2022 г., е крайно недостатъчна. Това коментира председателят на контролния съвет на Българска асоциация за здраве и фитнес Радка Василева.

"Все още няма възстановяване в сектора, по-скоро е наистина оцеляване... Има много затворени обекти, а други се борят за оцеляване", каза Василева пред bloombergtv.bg.

Тя подчерта, че в България няма политика за подпомагане на благоприятните условия за инвестиции във фитнес сектора като Германия например.

"Ние се борим за диференцирана ставка за ДДС още преди пандемията - това би улеснило работата в сектора, откриването на повече обекти и ще популяризира активния начин на живот", заяви Василева.

Хората са променили навиците си за посещение на фитнес центрове.

"Много е трудно да върнете хората в една фитнес зала след един локдаун. Много хора се преориентираха - в най-добрия случай тренират в къщи или на открито. В най-лошия са изключили активния начин на живот от своите навици", допълни Радка Василева. 

По време на пандемията има ръст на продажбите на домашно фитнес оборудване.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК