БСП: Гарант сме за социална помощ! ГЕРБ: Искаме по-ниско ДДС за ресторантите и книгите

Говориха депутатите Иван Ченчев и Александър Иванов

23.12.2021 | 09:25 Редактор: Жаклина Иванова

Днес е последният работен ден за парламента за тази година. 

"Може да има извънредни заседания между Коледа и Нова година. Има работа, има какво да се върши", заяви депутатът от БСП Иван Ченчев в ефира "България сутрин".

Според него най-важното е, че вчера са гласувани 24 комисии и оттук започва същинската работа.

"Българските граждани да бъдат спокойни - пари за компенсации има, за да бъде овладяна кризата с цените на тока", увери Ченчев.

И обеща на пенсионерите, че ще получават повече пари догодина.

"Можем да уверим пенсионерите, че ще вземат повече догодина. Най-важното нещо е, че се вдига минималната пенсия. БСП е гарантът в това управление за социалната помощ", категоричен бе Ченчев.

А ГЕРБ-СДС внасят първия си законопроект в 47-ото НС. Той ще бъде за продължаване на политиката за по-ниско ДДС за ресторантите и книгите.

"Спешната законодателна инициатива, която групата на ГЕРБ-СДС предприехме, е свързана със Закона за изменение и допълнение на Закона за ДДС. Бизнесът се интересува - хотелиерският, ресторантьорският, този на кетъринг и на фитнес услугите", посочи Александър Иванов от ГЕРБ за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че по време на 44-ото Народно събрание, когато от ГЕРБ са управлявали, са внесли законопроект ДДС ставката да бъде намалена на 9% като временна мярка, за да се подпомогнат тези бизнеси.

"Тази мярка беше и за бебешките стоки от първа необходимост. Те важаха до 31 декември 2021 г.", добави Иванов. Той изтъкна, че са успели да запазят над 20 00 работни места.

"Голяма част от бизнеса ще затвори, ще спре да работи. Ние сме конструктивна опозиция. Важен е резултатът за бизнеса и за гражданите. Надявам се здравият разум да ни послуша. Помагаме с опита в управлението, имаме опит с кризите и искаме да помогнем на българските граждани в тази ситуация", подчерта Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
A_
преди 2 години
Аз не ходя на ресторант, защото и да намалят ДДС за тях, не мога да си позволя. Питам: Защо да плащам чрез намаляване на ДДС за тея, които ни ограбваха десетки години - който иска да ходи на ресторант, да плаща. Това е екстра като парафюмите- поне за мен. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
шопендар
преди 2 години
гаранти за ПО НИСКИ ДОХОДИ И ПО ВИСОКИ ЦЕНИ.И КЪДЕ БРЪКНАХА НАЙ НАПРЕД------В ПАНИЧКАТА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ,,,,РЕЗНАХА ИМ ДОБАВКИТЕ ОТ 120-НА 60 ЛЕВА,НОООООО,ПО ВАЖНОТО Е ЧЕ ПАК ОБЕЩАВАТ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ-ГНУСНИ КОМУНИСТИ Сигнализирай за неуместен коментар