fallback

Пламен Юруков: Мораториумът беше капан, никой няма да допусне разпадане на коалицията

Правителството има 6 месеца, за да покаже резултати, каза общественикът

17.12.2021 | 21:43 Автор: Елеонора Танева

Динамична първа работна седмица на редовното правителство. Четворната коалиция се съгласи на мораториум върху цените на тока, парното и водата. 

"Мораториумът беше капан, едно подхлъзване за управляващата коалиция. И ако "Продължаваме промяната" са достатъчно политически неопитни, за да влязат в този капан, е необяснимо как "Демократична България" с Георги Ганев пропусна това. Най-разумно действаха от ДПС, които аргументирано бяха против", коментира общественикът Пламен Юруков в студиото на "Денят ON AIR".

Той прогнозира, че мораториумът ще доведе до по-големи проблеми в сектора и за 4 месеца кризата ще се задълбочи.

"Лобистките интереси имат голямо значение. Тук става въпрос за много печалби, но и за много загуби на фирмите производители, които плащат високите цени на газа и електроенергията. Рискуваме да изгубим добре работещи български компании на вътрешния пазар", заяви Юруков. 

Според него правилният начин бил експерти да се съберат и да проучат как в други европейски държави са реагирали при повишаването на цените. 

"Това е политически гаф, който допусна управляващата коалиция", допълни общественикът Bulgaria ON AIR. 

Юруков е убеден, че нито един от партньорите няма да допусне разпад на четворната коалиция.

"Видяхме с "Има такъв народ" какво стана като не успяха да обединят около себе си други партии. Видяхме и "Демократична България" как се срина, колко бързо нейните привърженици смениха ориентацията си. Те взеха един протестен вот срещу управлението на ГЕРБ. Видя се, че той не е много сигурен и едни усмихнати хора дойдоха и ги привлякоха. От ДБ разочароваха едни от най-запалените си привърженици. Едва ли имат твърдо ядро", каза още Юруков. 

Той оприличи отношенията в коалицията като тези в голямо семейство.

"Карат се бащата и майката, но трябва да бъдат заедно заради децата. Ако не са заедно, шамарът от избирателите ще бъде още по-силен", коментира общественикът.

Юруков даде 6 месеца на правителството, за да покаже конкретни резултати по обещанията си, за да запази политическото си лице.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback