БСП: ГЕРБ предложи мораториума на инат

Левицата е желан партньор в коалицията, заяви Веска Ненчева

15.12.2021 | 21:33 Редактор: Елеонора Танева

Депутатите гласуваха мораториум върху цените на тока, парното и водата по предложение на ГЕРБ. Той ще бъде прегласуван. 

"След днешното решение се изясни, че предложението е със задна дата от 1 януари 2021 г. Трябва да се поправи и да бъде от 16 декември. Важно е цената на водата, на парното, на електроенергията да бъдат в полза на домакинствата", заяви депутатът от БСП Веска Ненчева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя подчерта, че мораториумът е един от начините семействата да бъдат подпомогнати на фона на всички кризи, които се очертават.

"Беше пропиляно ценно време, което можеше да бъде използвано полезно. Сега се налага в спешен порядък да се предприемат мерки, които можеше да бъдат взети по-рано. Решенията трябва да се взимат на базата на изчисления на специалисти. Те предлагат вариант, в който да не се натоварват излишно плащанията в българските семейства", допълни народният представител от левицата пред Bulgaria ON AIR.

Ненчева не даде категоричен отговор дали от ГЕРБ с предложението си днес са изиграли ролята на конструктивна опозиция.

"ГЕРБ демонстрира поведение малко по-скоро на инат като доказване, отколкото като конструктивна опозиция", заяви социалистът.

Тя е категорична, че БСП е желан партньор в управлението.

"Ако бяхме нежелан партньор, нямаше да има правителство. Ако трябваше да си причиняваме поредното несъставяне на кабинет, това щеше да бъде пореден удар за България. Има отговорности, които трябва да се поемат. Те не минават през задължителни компромиси, а през търсене на най-много допирни точки", каза депутатът.

И подчерта, че с 26 депутати БСП ще постигне много повече от идеите си, отколкото с повече народни представители в предишни управления.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК