Ресторантьори и хотелиери: Махайте "зеления сертификат" и вдигнете нивото на ваксинация

"В момента в цялата държавна администрация се влиза без "зелен сертификат", заяви Ричард Алибегов

14.12.2021 | 14:03 Редактор: Искра Ангелова

Ресторантьорите и хотелиерите искат изискването за "зелен сертификат" извън "червените зони" да отпадне. Те настояват да се вдигне нивото на ваксинация.

Част от мерките за справяне с кризата на туристическия бранш са за провеждане на позитивна кампания за ваксинация, като стимули за имунизацията се предлагат ваучери за туристическите услуги. "Зеленият сертификат" да отпада от областите, които излизат от "червената зона" по заболеваемост.

Председателят на Българската асоциация на заведенията - Ричард Алибегов, смята, че примерът за ваксинация трябва да започва от държавата, защото по-голяма част от ресторантьорския и туристическия бизнес вече са имунизирани.

"Това, което очаквахме, беше държавата да даде пример, защото в момента в цялата държавна администрация се влиза без "зелен сертификат". МЗ издаде заповедта за "зеления сертификат", от която ресторантьорският и хотелиерският бизнес пострадаха изключително много, а всъщност в здравното министерство се влиза безпроблемно", обясни Алибегов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Човече,в грешка си!Ниво на ваксинация да се ходи по кръчми ли?Мерси!!! Сигнализирай за неуместен коментар