Извънредно положение в Петрич - градът е застрашен от безводие и режим на водата

Заповедта ще бъде в сила през следващите 5 дни

13.12.2021 | 07:05 Редактор: Здравко Черкезов

Продължава работата по отстраняване на причинените в нощта срещу неделя щети от проливните дъждове и силния вятър в различни райони на страната. Остава сериозна ситуацията в Благоевградско и Смолянско.

Извънредно бедствено положение е обявено и в община Петрич от днес.  Причината – значителните материални щети, които придошлите дерета и свлечената земна маса нанесоха върху общинската пътна инфраструктура и имоти на граждани.

Все още няма достъп до водохващането на града, защото пътят е отнесен от водата. Тези обстоятелства изправят Петрич пред опасност от безводие и режим на питейната вода, се казва в заповедта на кмета.

Необходимо е и време за възстановяване на водопроводите по много от улиците на града и селата, за укрепване на свлачища, за осигуряване на безопасно преминаване по общинската пътна мрежа, за подравняване и обезопасяване на улиците в най-засегнатите квартали на Петрич.

Заповедта ще бъде в сила през следващите 5 дни с опция за прекратяване, ако ситуацията се нормализира.

Поради усложнената обстановката в Смолянска област след проливните валежи, вчера бедствено положение обявиха и общините Смолян, Девин, Рудозем и Неделино, а частично бедствено – Мадан и Борино.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години