Радев похвали БСП, социалистите посочиха приоритетите на бъдещия кабинет

Левицата ще има принос в решаването на проблема със социалните неравенства, смята президентът

06.12.2021 | 14:34 Редактор: Здравко Черкезов
Радев похвали БСП, социалистите посочиха приоритетите на бъдещия кабинет

Обществото ни, за съжаление, е дълбоко разделено социално, с големи неравенства, и се надявам, че вие ще имате сериозен принос в решението на този проблем. Защото новото управление има нужда от силен социален вектор. И намирам там поле за много работа в новото правителство от страна на БСП.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към БСП в началото на консултациите с парламентарната група на левицата. 

БСП винаги е заставала против беззаконието и корупцията, на страната на хората, заяви президентът Румен Радев. Той напомни, че двете служебни правителства са дали възможност за скъсване с пороците на миналото.

Подходът към съставяне на коалиционно правителство може да бъде положен на тази основа за излъчване на ефективно и устойчиво правителство, смята държавният глава.

"За успеха на бъдещото управление е изключително важен въпросът за законността. Неведнъж съм споделял, че проблемът в прокуратурата е както системен, така и личностен, и за мен е важно да знам в каква степен споделяте това и какво сте готови да предложите за решаване на този проблем", обърна се Радев към социалистите.

"Положихме усилия и в проведените досега разговори в експертните групи, и в продължаващите политически разговори между бъдещите коалиционни партньори. Дадохме своята експертиза, своята воля за промени. Разговорите ни продължават и до момента. Ще положим докрай усилия да има редовен кабинет и работещ парламент", заяви Корнелия Нинова.

Тя добави, че левицата ще положи максимални усилия от 1 януари да не се вдига цената на тока за битовите потребители.

"Да се подпомогне икономиката. Да се стабилизира здравната система. Всичко това и разговорите, които водихме по секторни политики, трябва да намерят своето изражение в една бюджетна политика, както за Бюджет 2022, така и в 3-годишната прогнозна рамка", уточни Нинова на срещата при Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Гост
преди 1 година
Звездичките долу се отнасят за Путин ,наречен с друго име Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Гост
преди 1 година
Стига с тия социалисти ,това е срам за страна в евросъюза..Ако продължаваме с тия социалисти да управляват ,тогава направо ,да идва *** и да ни заробва . Сигнализирай за неуместен коментар