Проф. Каракостов: Пикът на Ковид-19 не е преминал, не трябва да разхлабваме коланите

23,9% са се ваксинирали в България, това е нищожно количество, подчерта той

19.11.2021 | 21:55 Редактор: Теодора Патронова

Здравният министър Стойчо Кацаров заяви, че сме пречупили четвъртата Ковид вълна. Имаме ли повод за успокоение? 

"В момента сме горе на върха, но трябва да слизаме. Слизането е толкова трудно, колкото и изкачването. Далеч сме от това да говорим, че пикът е преминал и ние трябва да разхлабваме коланите", каза началникът клиниката по неврохирургия в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" проф. Васил Каракостов в "Денят ON AIR".

"Единствените, които се справиха с Ковид-19 по истинските правила на медицината, това са китайците", коментира той. 

Проф. Каракостов заяви пред Bulgaria ON AIR, че алтернативата за справяне с пандемията е да се ваксинират хората, които евентуално биха се разболели. 

"23,9% са се ваксинирали в България. Това е едно нищожно количество. Изводът е, че независимо от това, че има пробив при процента ваксинирани, той е незначителен. Смъртността е абсолютно еднакво пропорционална с процента на ваксинираните хора. Колкото повече са ваксинираните, толкова по-малка е смъртността", поясни проф. Каракостов. 

"Една от причините за ниската ваксинация е липсата на хигиена в изказа по повод на Ковид-19 и кризата в публичното пространство. Всеки е в състояние да възпроизведе всякакви видове данни. Ние нека да стъпим върху това хората да повярват и да разберат едни истински факти, основани на цифри и на достоверни източници от институти, които работят само това", заяви той.

По думите му е трябвало да бъдат взети по-категорични мерки.

"Какъвто ни е преходът, такава ни е в момента и ситуацията. Ние все сме по плавните неща и затова сме в това положение. Хората направиха през това време преструктуриране на системите, които смятат, че не работят добре. Дошло е време, в което трябва да се кажат нещата такива каквито са. Няма истински дълбок анализ на проблемите, които са в нашето здравеопазване в момента", обърна внимание проф. Каракостов. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
дедо
преди 2 месеца
Кога "докторите" и управляващите ще разберат, че никакви маски и локдауни не защитават от магнитно-гравитационно полеМетод за превенция и лечение само за 2 дена - виж Асоциация Плазма България в Гугъл или тук: https://apb.netgalaxy.org/news/2020-03-11-10-23-09И още един - по-ефективен и безплатен, базиран на инфосоматиката - наука за тялото и душата: https://***.lifexpert.ru/technologies/antivirustech/?utm_source=book&utm_medium=antivirusbook1&utm_campaign=techn Сигнализирай за неуместен коментар