Герджиков: Ще наваксаме процентите, на втори тур се гледат качествата и визията

Ректорът на СУ ще разчита на гласове от всички партии

14.11.2021 | 21:31 Редактор: Здравко Черкезов

Проф. Анастас Герджиков предизвика президента Румен Радев на дебат, след като почти сигурно двамата ще отидат на балотаж на 21 ноември.

Според Exit Poll на "Галъп" държавният глава събира 49,4% от гласовете на избирателите, докато основният му конкурент – проф. Анастас Герджиков, печели 24,9% от вота.

"Тази вечер всички ще кажат, че са победители. Някои – защото са първи, други – защото са взели повече гласове от очакваното, а трети – защото са прескочили 4-процентовата бариера. Истинските победители ще са тези, които съставят правителство", заяви проф. Герджиков пред журналисти.

Кампанията му е постигнала двете си цели, стана ясно от думите на ректора на Софийския университет.

"Постигнахме основната си цел – да има балотаж. И сега го има – не по технически причини, а поради гласове. Втората цел – да съкратим онази голяма разлика. С една успешна кампания намалихме този процент и съм сигурен, че през следващата седмица ще наваксаме и останалите", посочи той.

Проф. Герджиков очаква процентът да се увеличи, тъй като на мажоритарни избори "хората ще гледат качествата на кандидатите, както и визията им". Според него дебат е трябвало да има и на първия тур, но се надява такъв да се проведе между двата тура.

Ректорът на СУ ще разчита на гласове от всички партии

"Няма да откажем гласа на нито един български гражданин. Всички имат еднакви права", подчерта проф. Герджиков.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
То пък една визия при двамата.... Сигнализирай за неуместен коментар