Радев събра 2 пъти повече гласове от Герджиков, но двaмата отиват на балотаж

Луна изпреварва Сидеров, Марешки и доц. Михов

14.11.2021 | 20:00 Редактор: Тодор Петров
Радев събра 2 пъти повече гласове от Герджиков, но двaмата отиват на балотаж

Ще гласуваме за президент и следващата неделя (21 ноември). Това вече е сигурно, след като нито един от кандидатите за "Дондуков" 2 не събира над 50% от гласовете, а избирателната активност също остана под 50-те процента.

Държавният глава Румен Радев събира 49,4% от гласовете на избирателите. Основният му конкурент - проф. Анастас Герджиков, печели 24,9% от вота. Това показват данните от Exit Poll на "Галъп интернешънъл" към 20 ч. при 36,9% избирателна активност.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ събира 8,9% и изпреварва с около 5 пункта Лозан Панов, който събира 4,2% доверие.

Той запазва много крехка преднина пред лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов - 3,8%, чиято партия засега намира място в 47-ия парламент, според данните на "Галъп".

Интересен факт е, че поп-фолк певицата Луна Йорданова събира 1,1% от вота на българите и изпреварва обиграни политици като Волен Сидеров от "Атака", Веселин Марешки от "Воля" и доц. Милен Михов от ВМРО. И тримата събират под 1% подкрепа.

За други кандидати са гласували общо 3,7%. С "Не подкрепям никого" на днешните редовни президентски избори са гласували 2,1% от избиралите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Армеец
преди 2 години
В никакъв случай не подкрепям Плазмодий като Герджиков, но това не означава, че заставам зад Ру Менгеле, като бъдещ Заличител на Нацията ни. Един Малодушен човечец, който бавно и мъчително Разболява Народът Български и се опитва да го вкара в Американски Ярем . Слуга , който иска да внедри в Духовноста ни новата ВЯРА " Свети Ковит", никак, ама никак не ми се нрави !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар