Радев: Гласувах за свобода, законност и справедливост

Кандидатът за втори мандат подкрепи решението на ЦИК за броенето на 100% от разписките

14.11.2021 | 10:40 Редактор: Елеонора Танева

Кандидатът за втори президентски мандат Румен Радев призова всички българи да излязат и да гласуват. А той самият е гласувал за свобода, законност и справедливост.

"Призовавам всички сънародници да бъдем съпричастни с бъдещото на родината и да гласуваме. Най-важното е да се състави правителство с една устойчива подкрепа от българския парламент. Важно е да гласуваме, за да неутрализираме опитите да бъдем върнати в миналото, изборната администрация добросъвестно ще проведе  изборите. От броенето на разписките се притеснява този, който се страхува, че не може да спечели изборите и търси как да ги опорочи", заяви Радев след като гласува.

Според него изборните резултати у нас няма да повлияят на кандидатурата на Северна Македония за членство в ЕС.

"Началото на преговорите няма да зависи от следващото ново правителство, а от самата Северна Македония. Само с диалог между София и Скопие ще можем да изградим искрени добросъседски отношения, които очакват хората от двете страни на границата. Ключът в началото на преговорите за влизане в ЕС е спазването на правата на македонските българи, в изкореняването на езика на омразата, в прекратяването на системната дебългаризация", коментира Радев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
бре!
преди 2 години
А така, Радев, аправи си малко реклама, Кирчо Язовирчо даже направо си обяви за кого е гласувал .Поредният български закон, с който не е наясно и който не счита за нужно да спазва. Сигнализирай за неуместен коментар