Кирил Петков: След изборите не трябва да се хвърлят имена, чака ни коалиционно правителство

Ненужно беше да се броят 100% от разписките, машинният вот е сигурен, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"

14.11.2021 | 09:57 Редактор: Елеонора Танева

Съоснователят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков призова за висока избирателна активност. Според него, ако до урните отидат над 3,3 млн. българи, това може да изведе партията му като първа политическа сила.

"Гласуването е много лесно, не се притеснявайте, всеки може да гласува, независимо на колко години е. За мен беше ненужно да се броят контролните разписки на 100%. Надявам се това решение на ЦИК да не създаде хаос и 70 000 човека да стоят до полунощ, за да се оборят страховете на някои хора, че тези машини не работят. Машинният вот е по-добър, шансът за манипулация е нулев", заяви Петков след като упражни правото си на глас.

Той очаква след изборите да се състави коалиционно правителство.

"Много е важно след изборите да се не хвърлят имена. Приоритет са смяната на главния прокурор и създаване на антикорупционна агенция, която да спре наистина корупцията в България. Който е съгласен с тези две политики - сме готови да говорим", подчерта Петков.

Според него на дневен ред трябва да бъдат изведени и отношенията на България със Северна Македония.

"Трябва да имаме работен диалог, в който да участват не само историците, но и експерти, включително и хора от икономиката. Не е нормално от София до Скопие да се лети през Виена или българският бизнес да продава по-лесно в Австралия. Едновременно с това трябва да запазим българския интерес", добави съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Господин Петков за пореден път показа, че не познава елементарни български закони, счита ги за излишни, когато се отнасят до него. Сигнализирай за неуместен коментар