200 000 са се ваксинирали след въвеждането на "зеления сертификат"

Министър Кацаров: Има нотки на оптимизъм

05.11.2021 | 14:51 Редактор: Тодор Петров
200 000 са се ваксинирали след въвеждането на

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров се срещна с представители на Обществения съвет, който беше създаден с цел повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините. 

"Има нотки на оптимизъм, 200 хиляди са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на "зеления сертификат", каза здравният министър.

Кацаров допълни, че тази криза е огромно изпитание пред народа ни, но тя далеч не е само здравна. Има икономически измерения, има и дълбоко духовно измерение. Това ожесточено противопоставяне по въпроса за живота и смъртта е нещото, което отива твърде далече, добави той, цитиран от БТА.

"Може би след изборите страстите ще стихнат, може би повече хора ще имат друг прочит на нещата, но това, което се случва в последните месеци, поставя и такъв род въпроси. Кризата е възможност най-сетне да се осъзнаем като нация и като хора, които могат да живеят заедно, да формират заедно посока, в която да се движат. Кризата изисква лидерство и хора, които да застанат отпред, да поемат риска и да посочат пътя", допълни Кацаров.

Над 8 хиляди са доброволците в борбата с коронавирусната инфекция, каза Красимир Гигов, председател на Обществения съвет. Обществото ни все още не може да създаде колективен имунитет заради ниското ниво на ваксинация, посочи той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК