Клета майка опита да продаде бебето си за 200 лв. – отнеха ѝ го

Предстои новороденото да бъде изпратено в приемно семейство

04.11.2021 | 17:52 Редактор: Здравко Черкезов

Живот за продан. Социалните в Сандански отнеха новородено бебе от майка му, опитала се да го продаде за 200 лв. Случаят е от село Микрево.

Преди да роди третото си дете, Надка Стоилова получава предложение от заможно семейство от Кюстендил да го отгледа. Споделили ѝ, че се борят за дете от 17 години. 

"Тези хора идваха, гледаха, че съм бременна, и хора искаха да го вземат. Аз се потаковах и викам добре. Защото няма накъде, аз съм болна, свекървата е болна и... няма накъде", каза майката Надка Стоилова.

"Викат какво ще го правиш това бебе? Тя каза, че го оставя на Майчин дом. Що да го оставя, вика, на Майчин дом, дай ние ще го гледаме", добави Бойка Атанасова.

В родилния дом обаче Надка споделя за намеренията да продаде детето си на акушерката.  Тя от своя страна подава сигнал в полицията. С младата майка започват работа социалните.  

"Има риск тази жена да се демонизира и това не е правилно. Не си представяйте някаква измамница, която е искала да изтъргува детето си – не. Тази жена живее в такава нищета, това, което до тук разбрах. Заболяването ѝ е толкова сериозно, че аз съм изумена, че тя е родила живо и здраво дете", обясни директорът на "Социално подпомагане" – Сандански Елеонора Сливкова.

Надка живее в крайна бедност с другите си две деца. Отглежда ги само с помощта на майка си. Днес е изписана от болницата, като преди това се е отказала от третото си дете. 

"Давам го до 2 годинки на Майчин дом и това е, аз не мога да го гледам, аз трябва да отида на София да са оправя. Не съм добре. Цяла вечер не мога да спя от болки. Имахме уговорки с тия хора, ама нещо се отказваме. Стана ни мило. Мило ни стана за детето и не искаме да го даваме", сподели майката Недка.  

"Всъщност в тази история има доста голяма доза тъга според мен. Виждам една жена, която се нуждае от подкрепа, и други две деца, които също имат нужда от подкрепа", смята Сливкова. 

Предстои новороденото да бъде изпратено в приемно семейство. Това може да се случи и с другите две деца на Надка, ако социалните преценят, че живеят в риск.  

Прокуратурата в Сандански също разследва случая, образувано е досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 1
Вл.Марков
преди 2 години
Болна,живее в мизерия,ама прави трето дете.... Сигнализирай за неуместен коментар