Водач на листа от ИТН: България умира, последното преброяване го показа

"От много време говорим, че управлението на ГЕРБ донесе понятието "регионален геноцид", каза Георги Георгиев

27.10.2021 | 21:43 Редактор: Искра Ангелова

Конституционният съд реши - назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в служебното правителство е било противоконституционно. Становището на магистратите е във връзка с делото, образувано за двойното гражданство на Петков. "Има такъв народ" иска да се потърси наказателна отговорност за назначаването му.

"В това отношение винаги имаме принципна позиция - хубаво е да има предвидимост и част от нея са нашите позиции, които бъдат публикувани, те се спазват. От една година говорим и показваме всичко свързано с корупция по време на управлението на ГЕРБ и искам да се търси наказателна отговорност. В случая имаме идентична ситуация - имаме нарушение на основния закон", каза Георги Георгиев от "Има такъв народ" в студиото на "Денят ON AIR".

А по думите му каква ще бъде отговорността е работа на прокуратурата.

"Това, което ще се случи с актовете на Петков, най-вероятно ще бъде решено от съда. Почтеността я разбирам като лично качество и тя важи за всеки един. Личният пример е най-важният, но в случая Кирил Петков така е избрал, така е решил. Това е неговото разбиране за почтеност. От много време говорим, че управлението на ГЕРБ донесе понятието "регионален геноцид". Част от него са много мои приятели, хора, които емигрираха в чужбина, за да търсят по-добро бъдеще. Някои от тях се върнаха", допълни Георгиев.

Той припомни, че в 46-ото Народно събрание от партията са внесли искане за промяната в Конституцията, за да може и хората с двойно гражданство да се кандидат за народни представители, а впоследствие и за министри.

"Промяната започва от това - спазването на закона. Хората ще решат дали "Продължаваме промяната" ще влязат в парламента, с какъв процент и дали ще имат роля при съставянето на правителство. Не е имало никакъв проблем друг човек да бъде назначен за министър, а Кирил Петков да бъде част от политическия кабинет или дори началник на кабинета. Конституцията е нарушена", подчерта водачът на листата на "Има такъв народ" във Враца в ефира на Bulgaria ON AIR.

И заяви, че очакват отново да са първа политическа сила.

"Каквото и да говорим - инфраструктурата е основополагащо нещо, без което не може. Факт е, че България умира и последното преброяване го показа. Затова трябваше да се направи всичко възможно да не бъде спирано строителството на автомагистралите. Продължителността зависи от ресурсите и от работния фронт. В Северозападна нямат магистрала, няма бизнес, няма инвестиция", коментира Георги Георгиев.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
и вие успешно доубихте със егоизъмът и ината си.по-добре мъртни, отколксото по калъп на итн Сигнализирай за неуместен коментар