28-годишна родилка почина от Ковид-19, бебетата-близнаци не оцеляха (обновена)

Младата жена не е имала придружаващи заболявания

18.10.2021 | 16:55 Редактор: Елеонора Танева
28-годишна родилка почина от Ковид-19, бебетата-близнаци не оцеляха (обновена)

Родилка на 28 години е сред починалите от коронавирус в Сливен през миналата седмица. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Тя е родила близнаци, които също са починали. Няма данни младата жена да е имала придружаващи заболявания.

Жената е била приета в болницата, но е избягала от болницата. Впоследствие отново е била докарана от съпруга ѝ, защото състоянието й се е влошило. Направени са били редица консултации, за да се прецени състоянието й. В продължение на десет дни е била интубирана, като се е наложило да се прекъсне бременността, за да се спаси тя. Извършено е секцио, но близнаците, с които е била бременна жената, не са оцелели, информира БТА.

Общо 43-ма пациенти в областта са загубили битката с COVID-19 от 11 до 17 октомври. Повечето - с придружаващи заболявания, всичките не са били имунизирани. Най-възрастният е на 91 години. В периода са били регистрирани 543-ма нови болни. Сред тях са 12 учители, 10 ученици, трима лекари и медицински сестри от доболничната и болничната помощ.

Към момента 1280 са болните в областта, а заболеваемостта достига 575.18 души на 100 000 от населението, при средна стойност за страната 500.60 души.

Анализът на здравните власти е, че в областта е налице тенденция за увеличение на броя на болните, но с по-бавни темпове, за разлика от други райони в страната. В резултат на временните противоепидемични мерки се отчита намаляване на заболелите в сферата на образованието.

Общият брой на поставените дози ваксини е 52 592. Близо 27 800 жители са със завършен имунизационен статус.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК