Кампания на МЗ за ваксиниране предизвика противоположни реакции

Здравните власти съпоставят живота на ваксинирани и неваксинирани

17.10.2021 | 15:46 Редактор: Елеонора Танева
Кампания на МЗ за ваксиниране предизвика противоположни реакции

Кампания на Министерството на здравеопазването предизвика полемика във Facebook. 

С илюстративни снимки МЗ показва разликата в живота на ваксинирани срещу Ковид-19 и неваксинирани. На една от снимките ваксинирани млади хора се радват на залеза прегърнати, а неваксинирана млада жена лежи в болнично легло. "97% от новозаразените са неваксинирани", гласи текстът към снимката.

На друга снимка от кампанията - двама възрастни ваксинирани мъже играят шах на открито. Съпоставката е с неваксиниран мъж, поставен на система в болнична стая. 

"53,8 от всички заразени са над 50-годишна възраст", пише под снимката. 

Двете публикации са събрали стотици коментари на страница та МЗ във Facebook. Голяма част от тях не намират за подходящ подхода на министерството за стимулиране на ваксинацията у нас.

"Доста преувеличено. Дори с ваксина хората трябва да се пазят, защото пренасят също зараза, също боледуват и също умират. После що има разделение. Самото министерство го прави", пише  под една от публикациите.

"МЗ пуска постове, като за хората, които ги коментират. Вярващи в конспирации и магареспирации...", гласи един от коментарите.

От началото на ваксинационната кампания у нас са поставени общо 2 626 708 дози ваксини, от тях 2 925 са приложени през последните 24 часа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК