Кольо Парамов: 51 млрд. долара имат българи в офшорки

Важно е да се уточни има ли представители на съдебните органи в списъците, коментира финансистът

14.10.2021 | 12:38 Редактор: Елеонора Танева

Имената на Делян Пеевски, Николай Младенов и братя Бобокови изплуваха от скандалните списъци на Pandora Papers. Очаква се тепърва да бъдат "осветлени" още хора със солидни суми в офшорни компании.

"Всичко трябва да стане известно, да се знае кой кой е в България, колко пари е изнесъл. Също така трябва да се установи как и дали тези 51 млрд. долара в българските офшорни фирми са били изнесени", коментира финансовият експерт и бивш главен ревизор на БНБ Кольо Парамов в предаването "Брюксел 1". 

Той очаква да се разбере и какъв е произходът на милиардите на българите в списъка.

"Органите трябва да проверят по вертикала тези пари какъв произход имат. В момента при нас най-слабото място са службите за сигурност. Трябва регламентация, която да гарантира спокойствието откъм интереса на държавата, че такива пари няма да бъдат изнесени", добави финансовият експерт пред Bulgaria ON AIR.

Парамов и убеден, че тепърва ще излязат още имена на българи, при това не само от бизнес средите.

"Ние вече сме лицево обзаложени да бъдем под контрол в детайли. Трябва да се знае в България кой колко пари има. По какъв начин представителите на раждащата се груба олигархия започват да си отмъщават един на друг. И по какъв начин трансформацията на тези пари ще повлияе на правораздаващите органи. Важно е да се уточни има ли представители на съдебните органи в списъците", добави Кольо Парамов. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
В.Иванов
преди 2 години