"За" или "против" локдауна? Танцовите школи: Тази рестрикция е дискриминационна

През последните две седмици натискът върху личните лекари се е увеличил многократно

13.10.2021 | 18:59 Редактор: Искра Ангелова

От четвъртък в София влизат в сила новите противоепидемични мерки и танцовите зали остават празни. Марина Стаменова е собственик на школа за танци и признава, че не знае как ще оцелеят след поредното затваряне без срок.  

"Тази рестрикция отново е изключително дискриминационна, изключително нелогична и най-вече обиждаща нашия бранш. При нас болни деца няма. Тук не идват случайни хора. Това не е градски транспорт, не е хипермаркет. Ние знаем всеки ден колко човека ще посетят студиото", сподели Марина Стаменова.

Гъвкавият локдаун, който се въвежда сега в страната, е достатъчен и не са нужни по-строги мерки за момента, смята професор Огнян Кунчев. 

"Този гъвкав локдаун, който осъществява здравното министерство и образователното министерство, е много подходяща форма. Не да се оставят нещата, както беше миналата година на самотек - децата да се заразят, да заразят и техните родители, и най-накрая да се наложи пълно затваряне за всички", подчерта той.

През последните две седмици натискът върху личните лекари се е увеличил многократно. Според общопрактикуващите лекари пълен локдаун е единственият начин да се спасяват хора в момента. 

"Според плана за справяне с пандемията, когато се мине 600 души и сме в "тъмночервена" зона, трябва да има обявен пълен локдаун", отсече д-р Георги Миндов.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК