Радев: Ще излязат още много имена от Pandora Papers, но правете разлика

Държава без памет няма бъдеще, посочи президентът

08.10.2021 | 12:22 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев коментира разкритията в Pandora Papers. Държавният глава подчерта, че службите са длъжни да предоставят повече информация и той очаква такава.

"Явно ще излизат имената на още много хора. Но правете разлика между хора, които заемат държавни постове и хора от бизнеса", заяви Радев.

"Държава без памет няма бъдеще. Историята го е доказала и България като страна с хилядолетна история е оставила в продължение на вековете множество документи, които съставляват едно национално богатство. Това не е просто памет и история, това е и опит", каза още държавният глава.

Той направи това по време на  официалното откриване на документалната изложба "Съкровищата на държавните архиви".

Помолен да коментира предизборната кампания за президент, Румен Радев заяви, че чрез медиите проблемите, пред които се изправя служебното правителство, се пренасят в предизборния дебат. 

"Това явно е част от играта, така са решили да играят, толкова могат", заяви Радев и добави, че няма намерение да влиза в острия тон, който се задава в предизборната кампания.

Президентът посочи, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги е правил. 

"Във всички виждам сериозен опонент. Всеки има право да изложи своите идеи", заяви още държавният глава.

На въпрос за делото в Конституционния съд във връзка с гражданството на бившия служебен министър на икономиката Румен Радев заяви, че това е абсолютно правен казус, който няма нищо общо с личността на Кирил Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Този ми писна да го гледам навсякъде Сигнализирай за неуместен коментар