Радев: Трета седмица сме с най-ниските цени на тока в Европа, заслугата е на служебния кабинет

Президентът видя въвеждане на ред в хаоса в енергетиката

27.09.2021 | 13:39 Редактор: Искра Ангелова

Инициативен комитет издига официално кандидатурата на държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. А докато бившите управляващи продължават да пазят в тайна името на кандидата си за президент, настоящият държавен глава предизвика лидера им Бойко Борисов да влезе в битката за "Дондуков" 2.

"Вижте само с какви аргументи излизат – да не се стреляло по тях. Крайно време е г-н Борисов да престане да използва своята си партия като щит и да защити честта ѝ, като се кандидатира за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства – мисля, че това е логичният изход", заяви държавният глава.

Какъв ще е изходът от президентския вот – Радев не се нае да прогнозира. Подкрепи обаче служебните си министри за справянето с високите цени на тока у нас.

"Първо искам да поздравя служебното правителство, че започна да въвежда ред в хаоса в енергетиката, наследен от предишните управляващи. Започна да обезврежда заложените от тях мини. Първите резултати вече са налице. Вие не обръщате внимание, но вече трета седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа и това е заслуга именно на служебното правителство", отсече Радев.

Самият той не се намесвал в работата на министрите от кабинета, но изрази очакване от силовия министър Бойко Рашков, че ще се справи с купения вот и на предстоящите избори 2 в 1. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
4 rate up comment rate down comment 0
Dido
преди 2 години
ами европейския стандарт на заплащане на работещи ? Та те хората немогат да си платят сметките па камоли да отделят за ядене, дрехи, луди ли сте бе хора защо гледате ток , вода, защо не гледате какво печелят почти всеки е беден. Сигнализирай за неуместен коментар
3
4 rate up comment rate down comment 0
????
преди 2 години
Той луд ли е? Заплатите не са ни европейски и изобщо не може да става дума за сравнение! Как му се иска да се похвали с нещо ,няма с какво! Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 0
1111
преди 2 години
***! Дали заплатата ми е европейска. Толкова нагъл и долен човек! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
ГЕРБ
преди 2 години