Радев: Борисов да защити честта на партията си и да се кандидатира за президент

"След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход", заяви държавният глава

27.09.2021 | 10:48 Редактор: Искра Ангелова
Радев: Борисов да защити честта на партията си и да се кандидатира за президент

Крайно време е г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ, като се кандидатира за президент. Това е логичният изход след всички изговорени приказки и предизвикателства. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в София, където участва в откриването на новата учебна година.

"Разчитам на подкрепата на всички българи, които истински желаят промяна и България да бъде една нормална демократична, свободна и модерна държава", каза още президентът в коментар за това дали е възможно той и Илияна Йотова да спечелят президентските избори още на първи тур.

"Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него. Очаквам Министерството на вътрешните работи и службите да продължат да работят решително и да защитят честността и на предстоящите избори", посочи президентът в отговор на въпрос за действията на МВР, свързани с търговията на гласове и обвиненията от страна на ГЕРБ и ДПС в репресии.

Румен Радев посочи още, че не се намесва в работата на нито един министър от служебното правителство.

Помолен да коментира какви мерки се взимат във връзка с увеличаващите се цени на енергията, както и поисканата оставка на министъра на енергетиката, президентът Радев подчерта, че служебното правителство е започнало да въвежда "ред в хаоса в енергийния сектор", заложен от предишното управление. Предстои още работа, за да се намерят верните решения и да се отстранят олигархичните зависимости в енергетиката, изтъкна държавният глава, но допълни, че първите резултати вече са налице: "Трета поредна седмица - цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа и това е заслуга именно на служебното правителство и неговите бързи и отговорни действия".

Румен Радев потвърди, че в началото на септември е провел работна среща с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева. В рамките на разговора двамата са обсъдили световните икономически тенденции и тяхното отражение в България.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 1
Тш
преди 2 години
БОРИСОВ е РАБОТАР, той НЯМА ДА СЕ скатава 5 години и да плете ИНТРИГИ и ЗАДКУЛИСНИ игри за да бъде на власт и да ЗАКРИЛЯШ РУСКИТЕ АГЕНТИ в президенството,както и ОЛИГАРСИТЕ като БОБОКОВИ и ПРОКОПИЕВ Сигнализирай за неуместен коментар