Мълчалив протест в Айтос, задават се блокади на "отсечката на смъртта"

Пътят от Провадия към Айтос е под голям наклон, а ежедневно по него минават десетки камиони

16.09.2021 | 14:23 Редактор: Юлия Христова

Жители на Айтос се събраха на мълчалив протест на пътя, където в тежка катастрофа загинаха баща и двете му деца. Хората се заканиха заканиха всеки ден  да блокират, както я наричат,  "отсечката на смъртта”, докато институциите не вземат мерки и не се изведе тежкият трафик извън града. Пътят от Провадия към Айтос е под голям наклон, а ежедневно по него минават десетки камиони.

Хората са категорични, че изграждането на кръгово движение и светофар няма да решат проблема, тъй като камионите често са претоварени и спирачките им отказват. На мълчаливия протест присъстваха и много родители, чиито деца всекидневно си играят в градинката, където стана инцидентът.

"На този път му казваха пистата на смъртта. 1970-та година в тази градинка бяха убити 4 човека! И след това катастрофите ставаха с тежкотоварни камиони и почти всяка година имаше катастрофи. Аз съм един от потърпевшите от точно такъв случай от 16 април. Един камион спука гума и в моя автомобил жена почина", казаха протестиращи.

"Много е важно този район да не бъде толкава натоварен най-вече заради децата ни. Виждате последните две жертви са деца. Това никой родител не може да го прежали. Категорични сме, че няма да позволим това да се случва повече. Тежкотоварни автомобили никъде в чужбина не минават през града", категорична бе организаторката на протеста Камелия Генова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК