Ад в Айтос: Реанимират 17-годишно момче след удара, отнел живота на баща и две деца

Висока скорост и техническа неизправност са вероятните причини за катастрофата

14.09.2021 | 13:38 Редактор: Юлия Христова

Две деца на 5 и 9 години и техният баща са жертвите на тежката катастрофа снощи в Айтос. Още трима са пострадали. ТИР блъсна спрелия автомобил на семейството. Висока скорост и техническа неизправност са вероятните причини за катастрофата.

Инцидентът стана снощи около 22:00 ч. ТИР-ът, натоварен със зърно, не успява да спре и блъска странично лекия автомобил на входа на Айтос. Вследствие на удара двете превозни средства се блъскат в мантинела и изхвърчат в близката градина. Само половин час по-рано в нея са играели деца. 

"Много е оживено, цяла лято съм водила внучката си тук, винаги със страх", казват местни. 

"Вечерта градинката беше пълна с деца, с жени. То, ако беше по-рано, бая поразии щеше да станат. Щом сега 4-5 човека има! Голям трясък имаше, като излязох - прахоляци, не се виждаше нищо", разказа очевидецът на инцидента Мустафа Мехмед.

Хората казват, че ако инцидентът беше станал през деня, жертвите щяха да са повече.

"Вследствие на удара имаме три жертви. Това са 33-годишният, най-вероятно водач на лекия автомобил, и двете му деца - на 9 и 5 години. Водачът на тежкотоварния автомобил е на 36 години. Снощи беше затиснат в кабината, беше изваден. В момента е в болница", обясни директорът на МВР Бургас комисар Калоян Калоянов.

Майката на децата е откарана в болница, където е прегледана, но отказала хоспитализация. В реанимация и с опасност за живота е настанен 17-годишен младеж. Предполага се, че той най-вероятно е преминавал по пътя или е бил в крайпътната градина, където е ударен от ТИР-а. 

От шофьора на ТИР-а е взета проба за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотици. 

"Причините, които са довели до катастрофата, са в процес на изясняване, предстои да бъде назначена експертиза", посочи началникът на КАТ Бургас гл. инспектор Пламен Николов.

Жителите на Айтос отдавна настояват тежкият трафик да бъде изведен извън града. 

"Много пъти точно тук са се обръщали по същия начин. Трябва да се направи някаква организация, по-нагоре да се намалява скоростта, защото автомобилите, когато се движат натоварени и барабаните им започват да работят в нормално състояние, стават неуправляеми", заяви Иван Вълчев, който живее в Айтос.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години