Трябва промяна в политиката на ЕС, убеден е Орешарски

Имаме нужда от политика на икономически растеж и заетост, каза премиерът

01.03.2014 | 18:10 Редактор: Ралица Пейчева
Трябва промяна в политиката на ЕС, убеден е Орешарски

Нужна е промяна в политиката на ЕС. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на конгреса на европейските социалисти в Рим. Изказвания пред делегатите направиха и другите европейски премиери, участващи във форума.

Той посочи, че изборите за Европейски парламент идват във време, когато европейските страни все още не са се възстановили от икомическата и финансова криза, идват в период на криза на доверието в политиците и в институциите, на надигащ се национализъм и евроскептицизъм, пише БТА.

Орешарски отбеляза, че това е резултат от политиката на консервативните партии в последните повече от 10 години. Ако продължим досегашната политика, няма да можем да решим нито един от тези проблеми, категоричен беше той.

Имаме нужда от политика на икономически растеж, от политика на заетост като алтернатива на социалните помощи, имаме нужда от повече интеграция и солидарност, каза българският премиер.

Тези принципи и политики са залегнали в дневния ред на европейската левица и вярвам, че тя ще може да ги реализира, отбеляза той.

Изборите, които предстоят са много важни, но не по-малко важно е и кой ще поведе тези политики, каза Пламен Орешарски. Той пожела успех на Мартин Шулц като кандидат за председател на ЕК. Той е нашият силен кандидат, отбеляза Орешарски.

Dnes.bg припомня, че в Рим се провежда Конгрес на ПЕС, където се обсъждат предстоящите избори за Европейски парламент, както и бъдещата визия на социалистите за Европа.