Бареков: Без центъра всяко управление ще е безпринципно

"На 25 май ще сме с самочувствие да определим дата за предсрочен вот"

01.03.2014 | 17:29 Редактор: Ралица Пейчева
Бареков: Без центъра всяко управление ще е безпринципно

Без нас, без центъра, без България без цензура, без ВМРО, без ЗНС всяко управление ще е безпринципно и ще е управление на компромиса. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков при откриването на Първата национална конференция на партията под наслов „Европейски хоризонти за България“, която се проведе в Зала 3 на НДК.

Гласовете, които ще получим на евроизборите са за да демонстрираме силата си, с която ще разтурим българския парламент. На 25 май ще имаме самочувствието на хиляди българи да застанем и да определим дата за извънредни предсрочни избори, обясни Бареков. Той посочи две дати за такива избори – през юли или през октомври.

„Всяка друга дата след октомври забавя политическия процес и заплашва да вкара хората в зла зима, която да завърши по украински вариант с революция. Затова алтернативата са нови избори, нов парламент с нов министър-председател“, категоричен е Николай Бареков.

Във всички войни българинът е ходил с гайда и с наточен меч, но войната вече се води от 24 години. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. За 24 години реформи няма нищо направено нито в индустрията, нито в земеделието, нито в армията, нито имаме политически живот и бизнес. Причината за всичко това е, че тези, които ни управляваха през това време, имаха само една цел – да разграбват държавата, допълни той. Битката ще бъде тежка, но трябва да си върнем държавата, категоричен е той. „Когато за българите има дух, кауза и воля, винаги се побеждава“, заключи Каракачанов.

Според председателя на ЗНС Румен Йончев всичко, което следва от тук нататък, са избори за Европейски парламент. „Искаме двуцифрен резултат, който да ни даде моралното основание да настояваме за разпускане на сегашното Народно събрание и нов вот. Иначе гайдите вече са извадени, скоро ще хванем тоягите“, посочи той.

„За да се движи едно тяло на него са нужни два крака – ляв и десен, но за да бъде неговото движение успешно, е нужно и друго – център на тежестта“. Така избраният за заместник-председател на партия „България без цензура“ Росен Петров образно определи виждането си за политиката, която ще следва. В този ред на мисли той каза, че точно ББЦ е центърът, който ще направи така, че да запазим равновесие.

Форумът излъчи трима от възможни петима заместник-председатели на партията – Рада Коджабашева, Ангел Славчев и Росен Петров. Николай Бареков представи и бяха одобрени шестима от членовете на Изпълнителния съвет, който е най-важният управленски орган на партията. В него влизат Десислава Балабанова – ръководител на юридическия екип на България без цeнзура, доц. д-р Христо Бозов – лицето на партията във Варна, ген. Димитър Цветков, Георги Балабанов – който представлява българския бизнес и българските региони, Васил Василев и Ивелина Йосифова, която е свързана с финансите и българските региони.

Делегатите гласуваха за политически съюз и сключване на коалиционно споразумение с партиите ВМРО и Земеделски народен съюз. На председателя на България без цензура Николай Бареков беше даден мандат да подпише коалиционно споразумение с двете партии.